Udtalelser fra læsere af

KÆRLIGHED UNDER CENSUR 

Køn og seksualitet i danske bibeloversættelser.
Sobert og tankevækkende gennemgår K. R. Lings de steder i Bibelen, som i diskussionen om samlivsformer er relevante – eller i flere tilfælde er blevet anset for relevante med tvivlsom begrundelse, fordi bibeloversætterne har truffet diskutable valg. Lings har sine egne forslag, men lader ofte muligheden for forskellige tolkninger stå åben. Han arbejder med stor omhu og bliver på intet tidspunkt propagandistisk i tonen, og hans bog er meget nyttig til højnelse af debatten. 

JOHANNES VÆRGE      
Tidl. sognepræst, forfatter til bl.a.

Det betroede menneske, Guds skrøbelige arvinger og Guddommelig uorden.Kjeld Renato Lings arbejder seriøst og kompetent med de opgaver, han sætter sig for. Hans forskning fremstår bund solid, og hans projekt sympatisk. Når man vil argumentere for en bestemt holdning med inddragelse af Bibelen, er det meget vigtigt hvad man læser i denne tekst, og her kommer Lings’ filologiske arbejde til sin ret. 

HENRIK BRANDT PEDERSEN
ForlagsdirektørI en respektfuld, kærlighedsbaseret og livsbekræftende tilgang til alle relevante bibeltekster formår Kjeld Renato Lings at aflokke både kendte og mindre kendte tekststeder nye facetter. Forfatteren har de rette lingvistiske forudsætninger, og det lønner sig at arbejde i dybden med sproget og dets nuancer. Det er sobert, ufanatisk og ræsonnabelt; det er godt gjort. De nye vinkler er forfriskende og fortjener at blive diskuteret i vide kredse. 

DORIS OTTESEN 
Cand. theol., fortæller & forfatterKjeld Renato Lings leverer en meget skarp tekstanalyse. Med Kærlighed under censur har han skrevet en betydningsfuld og grundlæggende bog, som af mange fremover vil blive betragtet som uomgængelig for diskussioner om kærlighed mellem mennesker af samme køn og dens plads i Bibelen.

KRISTIAN H. BUHL
Provst emeritus; tidl. højskoleforstanderKristendommen er en oversættelsesbevægelse; og oversættelse er fortolkning. Kjeld Renato Lings har bl.a. gået oversættelsen af de steder i Bibelen efter, som omtaler homokærlighed, også de steder andre måske ikke lige havde tænkt på. Det giver øjenåbnende resultater og kaster nyt lys over tekster man troede man kendte. Her får den fastlåste debat om ægteskab mellem to af samme køn en ny og konstruktiv begyndelse.

VIGGO MORTENSEN 
Professor, dr. theol.

________________________________________________________________________


Kjeld Renato Lings har med Kærlighed under censur begået en bog, som ikke bare nuancerer forståelsen af de bibelske skriftsteder om homoseksualitet, men også påviser, at bibeloversættelser i det hele taget aldrig er endelige og til stadighed må diskuteres. Det gøres imponerende nok på en let forståelig og medrivende måde. Hvis begrebet "folkeeksegese" findes, er Kærlighed under censur et fint bidrag til dén genre.

SØREN E. JENSEN
Forfatter og teolog
Kjeld Renato Lings | København Ø - Danmark